Leuke dagtochten en uitstapjes

Voor volwassenen en kinderen

Het gebied rond het Lauwersmeer en de Wadden leent zich uitstekend om te fietsen, wandelen, wadlopen, zeilen en kanovaren.

Ga eens een dagje naar Schiermonnikoog (“Schier” zoals de Groninger zegt) en neem de fietsen mee. U krijgt het gevoel dat u op vakantie gaat tijdens uw vakantie.

Met het fietsknooppuntennetwerk en het waddenwandelnetwerk (lopen beiden voor de deur langs) kunt u zelf bepalen waar u naar toe gaat en hoe lang de route wordt. We hebben zowel gemarkeerde als ongemarkeerde fiets- en wandelroutes voor u klaarliggen.

In het Nationaal Park Lauwersmeer en de nabije omgeving vindt u talloze mooie uitgezette wandelroutes. Bekijkt u ze eens op uw gemak.

Nationaal Park Lauwersmeer: wandelroutes

Lauwersmeer: Ballastplaat/Observatietorenroute 5km

Lauwersmeer: Van Orchidee tot Zeearend 7km

Lauwersmeer: Lauwerspad 3 km

Lauwersmeer: Orchideënroute 7 km

Lauwersmeer: Vogelroute 7 km

Westerkwartier: Middag-Humsterland 16 km

Water en kanovaren gaan natuurlijk prima samen. Zeker in zo’n mooi gebied als het Lauwersmeer. Gewoon ontspannen rondpeddelen is natuurlijk heerlijk. Voor de geoefende kanovaarder is er een mooie route die u naar Dokkum en weer terug voert. En kunt u zich voorstellen dat hier straks misschien (heel misschien) duizenden schaatsers de kou trotseren tijdens een volgende elfstedentocht? Toe aan wat andere ontspanning? Ontdek de omgeving dan eens met een TukTuk (www.tuktuklauwersoog.nl).

Leuk voor kinderen en volwassenen

Met kinderen is het leuk om naar DoeZoo in Leens te gaan. Daar merkt u hoe spannend de natuur kan zijn. Hoe warm (of koud) is een slang eigenlijk? En durft u een kikker te kussen? Leuk voor jong en oud.

Zeehondjes kijken is altijd leuk. Zeker tijdens een zeehondentocht, speurend naar zeehonden. We vinden ze gegarandeerd. En zo dichtbij heeft u ze nog nooit gezien. Meer informatie op beleefwadenwater.nl

Wilt u weten wat Lenie ’t Hart allemaal doet voor de zeehonden in de Waddenzee? Bezoek dan de Zeehondencrèche in Pieterburen en dan weet u  ook alles over de zeehonden zelf.

Is het een dag wat minder mooi weer of juist te warm? In alle weertypen gegarandeerd (in)spanning en plezier te beleven in Adventurepark Waddenfun op ca. 11 km van onze B&B. Klimmen, klauteren, tokkelen, boogschieten of een volledig dagarrangement als je met een groep op pad bent, voor elk wat wils.