Cultuur en Musea in Groningen

U raakt niet uitgekeken

Als u van mooie en historische (binnen)steden houdt, dan raden we u een bezoek aan in Dokkum of Groningen. Lekker rondzwerven en dan nog even lekker eten in een restaurantje of eetcafé.

Landgoed Borg Verhildersum geeft u een kijkje hoe vroeger “de mensen van stand” woonden. Een prachtig landgoed met een fraaie tuin, kunst en museumcollecties.

Je hebt thee en thee. Hoe het precies zit, weten ze u te vertellen in De Theefabriek. De geschiedenis van de thee komt voorbij en natuurlijk kunt u ook zelf verschillende theesoorten proeven.

U vindt op 40 verschillende locaties in het Lauwersmeergebied werken van de kunstenaar Hein Mader. Beelden in staal, beton en hout die moeiteloos opgaan in de omgeving. Het bijbehorende boekje met achtergrond informatie en kaarten kunt voor € 10,00 bij ons verkrijgen.

Openluchtmuseum Het Hoogeland toont u hoe 100 jaar geleden werd gewoond en gewerkt op het Groninger platteland. Zeer geschikt om ook met uw kinderen naar toe te gaan.

De geschiedenis van de Zoutkamper beroepsvisserij kunt u zien in het visserijmuseum. Het was een tijd van hard werken, maar dat zal u niet verbazen.

Bent u nieuwsgierig naar hoe het verrassende landschap van Noord-Groningen is ontstaan? Bezoek dan museum Wierdenland  en het wordt nog leuker om door het gebied te toeren.