Eten in Groningen en Friesland

Voor elk wat wils

Als u aan De Wadden verblijft hoort  “een visje eten”  er wel bij . Meerdere goede adressen vindt u in de haven van Lauwersoog. Een echte aanrader zijn palingrokerij Gaele Postma in Zoutkamp en restaurant ‘t Ailand van de duurzaam vissende Goede Vissers in Lauwersoog.

Voor lekker eten hoeft u het dorp Vierhuizen niet uit. Herberg Het Lachende Paard is van eind april tot halverwege september geopend en serveert heerlijke gerechten tegen een eerlijke prijs op nog geen 200m lopen van onze B&B.

Culinaire liefhebbers kunnen terecht in  ’t Korensant (Molenrij) of ‘t Schathuys (Leens bij borg Verhildersum), restaurant De Oude Sluis (Zoutkamp) of bij Piloersmaborg (Den Ham) welke laatste over een Michelin ster beschikt. Stuk voor stuk restaurants met een goede, duurzame en (h)eerlijke keuken. Eigenlijk zou u ze allemaal moeten proberen.

Houdt u van Italiaans eten? Dan raden we u l’Ancora in Zoutkamp van harte  aan. Zo’n goede Italiaan vindt u niet eens in iedere grote stad. Op 50 meter van de Italiaan treft u aan de oude binnenhaven van Zoutkamp o.a ZK’86, De Deurenloods en De Boeter.

Richting Friesland raden we u aan om eens een kijkje te nemen bij  Wad Oars (Wad/wat anders) Wad Oars staat voor “noflik”, het Friese woord voor aangenaam. Bij binnenkomst voelt u dat u net zo welkom bent voor een kopje koffie of fijne lunch als voor een verrassend diner.

Restaurant De Dream valt alleen al op door zijn mooie ligging aan de Dokkumer Ee. Daarnaast wordt u verrast met een pallet van zes overheerlijke voor- nagerechten en een vrije keuze in het hoofdgerecht. Een walhalla voor mensen die alles wel willen proberen en daardoor moeite hebben met kiezen. Dat hoeft hier dus niet!