Wie zijn wij

Wij zijn Marten Japenga en Irene Japenga-Vaessen. Wij heten u van harte welkom in onze trots: B&B – Sauna D’ Olle Pastorie. Dagelijks beleven we de rust, ruimte en het natuurschoon in deze omgeving. We willen dit graag met u delen en u helpen te ontdekken wat er in deze mooie landstreek allemaal te zien, proeven en beleven valt.

Marten:

In Groningen geboren en opgegroeid in Halfweg (tussen de suikerfabrieken van Groningen en Hoogkerk) woon ik vanaf mijn 11e  jaar in Noordhorn.

Via de Zeevaartschool op Terschelling ben ik aan de HTS in Groningen afgestudeerd in de Civiele Techniek. Na een tijd in verschillende functies in de wegenbouw werk ik sinds 2000 als personeelsfunctionaris in de bouw.

Ik vind het heerlijk om met de motor te toeren en vooral om met de motor op vakantie te gaan. Daarnaast houd ik van wandelen (met de hond), sporten, muziek luisteren en zingen ( www.kug-zuidhorn.nl ). Verder ben ik actief op velerlei gebieden met en voor andere mensen, oa. voor onze dorpsvereniging.

Irene:

In Maastricht geboren uit Limburgse ouders, ben ik vanaf mijn 4e jaar opgegroeid in Ede. Na de middelbare school heb ik de Veluwe verruild voor Groningen vanwege mijn studie. Via het basketbal heb ik daar Marten leren kennen.

Na de lerarenopleiding ben ik al snel in de sociale zekerheid en aansluitend de re-integratiemarkt gaan werken. Als jobcoach heb ik mensen met een behoorlijke afstand op de arbeidsmarkt begeleid naar werk en op hun werkplek. Momenteel werk ik, naast het werk in D’Olle Pastorie, nog een aantal uren per week als persoonlijk begeleider van jong volwassene(n) met een autisme-spectrum-stoornis (ASS).

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd miMakker Lotje. Hiervoor heb ik de  kortdurende beroepsopleiding tot miMakker van stichting miMakkus (www.mimakkus.nl) gevolgd en succesvol afgerond. Deze vorm van belevingsgerichte zorg brengt mensen met (diepe) dementie of verstandelijke beperking een glimlach door contact van hart tot hart.

Ik geniet van met mensen bezig zijn, de ontmoetingen maar ook van onze hond Dana (kruising Labrador/Golden Retriever), motorrijden, wandelen, lezen, muziek luisteren en in de tuin werken. En als er tijd over is komt het luie zweet er wel uit tijdens een rondje sauna.

d'ollepastorie_portretIMG_0662